• Magnus

Anmälan av verklig huvudman


Senast den 1 februari 2018 måste de flesta företag och föreningar anmäla verklig huvudman till


Bolagsverket. En verklig huvudman är den eller de personer som ytterst äger eller kontrollerar ett företag eller en förening, eller de personer som tjänar på att någon annan agerar åt dem. Om verklig huvudman inte anmäls till registret kan Bolagsverket förelägga att göra en anmälan inom en viss tid. Om anmälan ändå inte kommer in kan företaget eller föreningen behöva betala ett vite. Bakgrund 2015 antog Europaparlamentet ett nytt penningtvättsdirektiv. Enligt direktivet måste alla EU-länder ha ett register över verkliga huvudmän. Syftet är att exempelvis banker och finanspolisen ska kunna ta reda på vem eller vilka som står bakom ett företag. Informationen om vem som är verklig huvudman ska bidra till att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism. Anmälan hos Bolagsverket Fram till den 1 februari 2018 är anmälan av verklig huvudman gratis. Därefter kostar registreringen 250 kronor. Anmälan av verklig huvudman samt mer information finns på Bolagsverkets hemsida.

Klicka här för att komma till Bolagsverkets hemsida


2 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Dyrare skattefri julgåva 2020?

När det nu är dags att börja fundera på årets julgåva för personalen och då det är många branscher som har anställda som fått slita hårt under lång tid p g a effekter av Corona så vill man kanske pass

FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin