Nya regler kring trängselskatt vid privat körning med förmånsbilFrån den 1 januari 2018 införs nya regler kring trängselskatt och infrastrukturavgifter vid privat körning med förmånsbil. De nya reglerna innebär förändringar både för dig som är arbetsgivare och dig som är anställd.

Trängselskatt vid privat körning med förmånsbil är från årsskiftet en förmån som ska beskattas. Det betyder att trängselskatten lyfts ut från förmånsvärdet för att värderas och beskattas separat.

Anställd med tillgång till förmånsbil

Är du anställd och har tillgång till förmånsbil? Då ska du göra noteringar i din körjournal om vilka passager över betalstationer som skett vid tjänstekörning.

Arbetsgivare som tillhandahåller förmånsbil

Är du arbetsgivare och tillhandahåller förmånsbil? Då ska du beräkna och redovisa förmånsvärdet i arbetsgivardeklarationen månadsvis. Du ska även redovisa detta i kontrolluppgifterna för de anställda som har använt förmånsbil.

Läs mer hos Skatteverket eller kontakta oss.


3 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Dyrare skattefri julgåva 2020?

När det nu är dags att börja fundera på årets julgåva för personalen och då det är många branscher som har anställda som fått slita hårt under lång tid p g a effekter av Corona så vill man kanske pass

FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin