Digital inlämning av Ink1

Uppdaterad: 21 feb 2019Nytt för i år är att redovisningsbyråer kan föra över även huvudblanketten ”Inkomstdeklaration 1” digitalt till Skatteverket. Du som kund kan sedan logga in på Mina Sidor hos Skatteverket och godkänna deklarationen med e-legitimation.

Den digitala deklarationstjänsten kan användas när redovisningsbyrån upprättat "Inkomstdeklaration 1" för fysiska personer (privatpersoner), samt dödsbon. Detta innefattar exempelvis personer som i inkomstdeklarationen redovisar enskild näringsverksamhet eller som är delägare i fåmansföretag, handelsbolag eller kommanditbolag. Det är vidare möjligt att skicka enbart enstaka blanketter, ex K10.

Om du som kund upptäcker att en uppgift är felaktig eller saknas, ska du kontakta din redovisningsbyrå som ändrar uppgifterna i inkomstdeklarationen eller i bilaga. De skickar sedan över den rättade versionen av din inkomstdeklaration till Skatteverket. Därefter kan du åter godkänna den.

Den digitala deklarationstjänsten för redovisningsbyråer är öppen från den 20 mars 2018.

Som vanligt kan inlämning av inkomstdeklarationen med byråanstånd ske senast 15 juni 2018.


Senaste inlägg

Visa alla

Höstbudgeten 2019

Den 18 september lämnade regeringen sitt budgetförslag för 2020 till riksdagen.

Nya lagar from 1 juli 2019

Vid halvårsskiftet träder ett antal lagändringar och ställningstaganden i kraft. Här är några av de viktigaste för dig och ditt företag. Moms på uthyrning av vårdpersonal Från och med 1 juli 2019 komm

FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin