Hur betalar man skatt på bloggande och gaming?

Uppdaterad: 21 feb 2019I dagens företags- och mediesamhälle blir internetinkomster allt vanligare bland framförallt unga.

För influencers och bloggare kan inkomster komma från till exempel annonsutrymme, gåvor i form av märkeskläder och teknikprylar eller betalning för att visa upp en produkt för följare i sociala medier. För gamers kan det istället handla om inkomster från sponsorer eller vinstpengar från onlinespel.

Den som under 2017 tjänade över 18 900 kronor behöver deklarera dessa inkomster senast den 2 maj. Det gäller även inkomster från bloggande och gaming. Informationen gäller bara skatteregler för dig som inte bedriver en näringsverksamhet.

Läs mer hos Skatteverket eller kontakta oss.


23 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Höstbudgeten 2019

Den 18 september lämnade regeringen sitt budgetförslag för 2020 till riksdagen.

Nya lagar from 1 juli 2019

Vid halvårsskiftet träder ett antal lagändringar och ställningstaganden i kraft. Här är några av de viktigaste för dig och ditt företag. Moms på uthyrning av vårdpersonal Från och med 1 juli 2019 komm

FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin