Skatteverket varnar för andrahandsinloggning med BankID

Uppdaterad: 21 feb 2019Skatteverket varnar för att logga in mot Skatteverkets hemsida på andra sätt, exempelvis via privata företags webbplatser. En sådan okontrollerad andrahandsinloggning innebär att du ger en öppen fullmakt till den privata aktören. All information om dig blir åtkomlig för den du släpper in.

Det har nyligen upptäckts att företag försökt skapa inloggning till Skatteverkets e-tjänster för att verifiera personuppgifter hos sina egna användare. Kunder har uppmanats att godkänna företagets inloggning mot Skatteverket med sitt BankID. Den som med sitt BankID släpper in ett företag ger samtidigt fullmakt för åtkomst till all information om sig själv och alla e-tjänster.

Logga alltså inte in mot Skatteverket på något annat sätt än personligen med e-legitimation via Skatteverket.se.

Skatteverkets pressmeddelande.


5 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Dyrare skattefri julgåva 2020?

När det nu är dags att börja fundera på årets julgåva för personalen och då det är många branscher som har anställda som fått slita hårt under lång tid p g a effekter av Corona så vill man kanske pass

FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin