Försäkringar i osäkra tider

I dessa tider behöver vi alla få vetskap om att det finns hjälp att få om man behöver det. För din och medarbetare skull är det därför klokt att se över de försäkringar som företaget erbjuder och påminna anställda om de olika stöd som finns genom privata försäkringar.


På många arbetsplatser uppmanas nu de som kan att arbeta hemifrån. Många drabbas också ofrivilligt på grund av permittering, arbetslöshet, sjukdom eller vård av barn. Situationen kan förstås leda till oro över både hälsa och ekonomi. Därför är det bra att ha ett försäkringsskydd där anställda kan få hjälp, oavsett om problemen är arbetsrelaterade eller kopplade till privatlivet.


Många försäkringsbolag erbjuder samtalsstöd

Förutom försäkringar som ger ekonomisk ersättning vid sjukdom eller arbetslöshet, till exempel sjukförsäkring, premiebefrielseförsäkring och inkomstförsäkring erbjuder många försäkringsbolag samtalsstöd via hälso- och rehabiliteringsförsäkringar. Det kan exempelvis handla om stress, psykiska problem, missbruk och relationsproblem, men stöd kan även finnas att få gällande juridiska och ekonomiska frågor. Det finns förstås skillnader i försäkringarnas villkor och omfattning men syftet är alltid att ge ett preventivt stöd för att motverka nedsatt arbetsförmåga längre fram.


Se över era försäkringsförmåner

Påminn medarbetare att använda den hjälp som finns tillgänglig via anställningen, men också att de ser över sitt privata försäkringsskydd. Är du osäker på vad ni erbjuder era anställda i form av försäkringsförmåner bör ni kontakta er försäkringsrådgivare för mer information.


Gäller sjukvårdsförsäkringar vid covid-19?

I försäkringsbolagens villkor för sjukvårdsförsäkringarna undantas i regel utredning och behandling av sjukdomar som omfattas av smittskyddslagen. Detta innebär att sjukvårdsförsäkringar inte gäller vid covid-19.


Olika typer av försäkringar

  • Sjukförsäkring: Ekonomisk ersättning vid långvarig sjukskrivning

  • Gruppsjukförsäkring: Sjukförsäkring tecknad via exempelvis arbetsgivare eller fackförbund.

  • Inkomstförsäkring: Ekonomisk ersättning vid arbetslöshet

  • Premiebefrielseförsäkring: Betalar premie till pension vid långvarig sjukskrivning

  • Sjukvårdsförsäkring: Ger snabbt tillgång till rådgivning och privat sjukvård.

4 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Dyrare skattefri julgåva 2020?

När det nu är dags att börja fundera på årets julgåva för personalen och då det är många branscher som har anställda som fått slita hårt under lång tid p g a effekter av Corona så vill man kanske pass

FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin