• Magnus

Hur betalar man skatt på bloggande och gaming?

Uppdaterad: 21 feb 2019I dagens företags- och mediesamhälle blir internetinkomster allt vanligare bland framförallt unga.

För influencers och bloggare kan inkomster komma från till exempel annonsutrymme, gåvor i form av märkeskläder och teknikprylar eller betalning för att visa upp en produkt för följare i sociala medier. För gamers kan det istället handla om inkomster från sponsorer eller vinstpengar från onlinespel.

Den som under 2017 tjänade över 18 900 kronor behöver deklarera dessa inkomster senast den 2 maj. Det gäller även inkomster från bloggande och gaming. Informationen gäller bara skatteregler för dig som inte bedriver en näringsverksamhet.

Läs mer hos Skatteverket eller kontakta oss.


17 visningar
FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin