• Magnus

Arbetsgivardeklaration på individnivå från 1 juli

Uppdaterad: 21 feb 2019Från halvårsskiftet gäller nya regler för arbetsgivardeklaration. Förändringen innebär att arbetsgivare ska redovisa de utbetalningar och skatteavdrag som gjorts per person varje månad. Med det nya sättet att redovisa blir det svårare att göra fel eller fuska.

Företag inom restaurang, tvätteri, frisör och bygg som är skyldiga att föra personalliggare och som har 16 anställda eller fler ska börja redovisa på det nya sättet från 1 juli. Av byggföretagen omfattas de som har SNI-kod 41, byggande av hus.

Arbetsgivardeklaration på individnivå införs i två steg. Steg ett tas alltså den 1 juli för omkring 7 000 företag. Den 1 januari 2019 börjar reglerna gälla samtliga övriga arbetsgivare i Sverige, cirka 400 000 stycken.

Här kan du läsa mer.


1 visning
FAR_Medlem_RGB.png
  • Facebook
  • Linkedin